Algon® Η Ελλάδα βρίσκει ξανά το αναλγητικό της!

Δελτίο Τύπου

Algon®
Η Ελλάδα βρίσκει ξανά το αναλγητικό της!

Επανασύσταση του ιστορικού ελληνικού αναλγητικού
με νέα, σύγχρονης αισθητικής συσκευασία
και πολιτική προώθησης
από τη Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας

 

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2016. Την επαναπροώθηση του ιστορικού ελληνικού αναλγητικού Algon® παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας, μέλος του καταξιωμένου ομίλου Valeant Pharmaceuticals International Inc. Από το Νοέμβριο του 2015, και με στόχο την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της, η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας, με μια πολυετή συμφωνία, ανέλαβε από την εταιρεία Lavipharm (υπεύθυνος κυκλοφορίας, παραγωγός και δικαιούχος) την αποκλειστική διάθεση, διανομή και προώθηση του ιστορικού, ελληνικού αναλγητικού Algon® στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Algon® μπορεί να υπερηφανεύεται για την 60 ετών ιστορία του.

Στη μεταπολεμική Ελλάδα του 1950, μια χημική βιομηχανία, η «ΧΡΩΠΕΙ» πρωτοπορεί, παράγοντας την ελληνική «απάντηση» στην Ασπιρίνη, το πολύ γνωστό, πρωτότυπο αναλγητικό-αντιπυρετικό «Αλγκόν». Έως και τα τέλη του΄80, το «Αλγκόν®» είναι το αγαπημένο παυσίπονο της ελληνικής οικογένειας, σύμβολο ανακούφισης από τον πόνο και τον πυρετό. H παύση λειτουργίας της «ΧΡΩΠΕΙ» σηματοδοτεί μια μακρά περίοδο αναζήτησης προϊόντων αντίστοιχων με το «Αλγκόν®», μέσα από επιχειρηματικές κινήσεις πολυεθνικών & ελληνικών εταιρειών, σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον της φαρμακευτικής αγοράς.

Αναμφίβολα, το Algon® αποτελεί ένα καταξιωμένο στη συνείδηση των καταναλωτών προϊόν, με εξαιρετικό φαρμακοδυναμικό αποτέλεσμα, ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας, πολυετή εμπειρία χορήγησης αλλά και λαμπρό μέλλον! Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Valeant/PharmaSwiss, κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης: “Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας θα επενδύσει άμεσα στην οικογένεια Algon®, μέσω σημαντικών συστηματικών ενεργειών. Οι δράσεις αυτές θα ενισχύσουν σημαντικά την πορεία του, θα οδηγήσουν στη σταδιακή κυκλοφορία νέων μορφών, που θα συμπληρώσουν την οικογένεια Algon® και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης και αμοιβαίου οφέλους για το σύνολο των ασθενών/καταναλωτών αλλά και των ενδιαφερόμενων μερών στον χώρο της Υγείας.”

Το Algon® επανέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά και διατίθεται, πλέον, σε νέα, σύγχρονης αισθητικής και ελκυστική για τον καταναλωτή συσκευασία, συνεχίζοντας όμως με την ίδια επιτυχημένη φαρμακοτεχνική μορφή, θεραπευτική δράση, αποτελεσματικότητα και το απλό δοσολογικό σχήμα των 1-2 δισκίων, έως 3 φορές την ημέρα.
Το σκεύασμα αποτελεί μία από τις πλέον αποτελεσματικές επιλογές αναλγητικών, καθώς συνδυάζει 3 δραστικές ουσίες: ακετυλοσαλικυλικό οξύ (400 mg), με αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση, παρακεταμόλη (200 mg), με αναλγητική και αντιπυρετική δράση αλλά και καφεΐνη (50 mg), με διεγερτικές ιδιότητες, που μειώνουν την αντίληψη του πόνου αλλά και διευκολύνουν και επιταχύνουν την απορρόφηση των άλλων δύο δραστικών συστατικών από τον γαστρεντερικό σωλήνα.

Το Algon® ενδείκνυται για τον πονοκέφαλο, τον πυρετό, την αρθραλγία, την οδονταλγία, τη νευραλγία, τη μυαλγία και τη δυσμηνόρροια. Μελέτες κατέδειξαν ότι ο συνδυασμός των 3 δραστικών συστατικών του Algon® είναι πιο αποτελεσματικός σε σχέση με το Placebo και 30% πιο αποτελεσματικός από τη μονοθεραπεία με παρακεταμόλη¹, ενώ το 80% των ασθενών που τους χορηγήθηκε ο τριπλός συνδυασμός των δραστικών ουσιών του Algon®, δήλωσαν πλήρη ή μερική ανακούφιση από τον πονοκέφαλο². Επιπλέον, η ανακούφιση μετά τη λήψη του τριπλού συνδυασμού δραστικών του Algon® είναι στατιστικώς μεγαλύτερη από τα πρώτα 45’ της χορήγησης, σε σχέση με την ιβουπροφαίνη³.

Το Algon® πωλείται στην προσιτή τιμή των 2,84€ (συσκευασία των 30 δισκίων). Τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και το γεγονός ότι αποτελεί ένα ελληνικό αναλγητικό με 3 δραστικές ουσίες και 60 χρόνια αποτελεσματικότητας, το καθιστούν μια επιλογή “ανακούφισης” για τον ασθενή/καταναλωτή που θα επιλέξει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο προϊόν αυτό.
Σε επίπεδο πωλήσεων και αξίας στην Ελλάδα, το Algon® ανήκει σε μια μεγάλη αγορά (32 εκατ. τεμάχια – 39€ εκατ.) που αυξάνεται ραγδαία (+11% σε τεμάχια, +12% σε αξία, τo 2015 σε σχέση με τo 2014 – πηγή: στοιχεία IMS 2015). Επιπλέον, τα ενδιαφερόμενα μέρη, σε επίπεδο αγοράς και δικτύου διάθεσης (π.χ. φαρμακοποιοί), θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα οφέλη της νέας εμπορικής πολιτικής της Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας, όπως πρόσθετες εκπτώσεις και αυξημένο περιθώριο κέρδους.
Σε μια εποχή που η χώρα μας έχει ανάγκη από ουσιαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης, το Algon®, κάτω από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης της Valeant/ PharmaSwiss Ελλάδας, τις στρατηγικές ενέργειες υποστήριξής του, αλλά και την αναμενόμενη ενθουσιώδη υποδοχή του από την ιατρική/φαρμακευτική κοινότητα, είναι βέβαιο ότι θα «αναγεννήσει» την κατηγορία των αναλγητικών/ αντιπυρετικών προσφέροντας τις ευεργετικές του ιδιότητες στον Έλληνα καταναλωτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας δραστηριοποιείται στον χώρο του συνταγογραφούμενου φαρμάκου, των προϊόντων OTC & φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της δερματολογίας και των οφθαλμολογικών προϊόντων. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, τα προϊόντα που διακινεί παράγονται στην Ελλάδα.

Με το εύρος των φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλής ποιότητας, που διαθέτει, η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας συμβάλλει ενεργά, εδώ και μια δεκαετία, στην προάσπιση της υγείας των πολιτών στη χώρα μας.


Αναφορές:
1. Diener et al. The Journal of Headache and Pain 2014, 15:76, Use of a fixed combination of acetylsalicylic acid, acetaminophen and caffeine compared with acetaminophen alone in episodic tension-type headache: meta-analysis of four randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover studies. Hans-Christoph Diener, Morris Gold and Martina Hagen)
2. Arch Neurol/vol 55:210-217, Feb 1998 Efficacy and Safety of Acetaminophen, Aspirin, and Caffeine in Alleviating Migraine Headache Pain: Three Double-blind, Randomized, Placebo-Controlled Trials. Lipton, Richard B. MD; Stewart, Walter F. PhD, MPH; Ryan, Robert E. Jr, MD; Saper, Joel MD; Silberstein, Stephen MD; Sheftell, Fred MD
3. Cephalalgia 2014, Vol.34 (13) 1070-1078. J. Goldstein, M. Hagen, M. Gold. Results of a multicenter, double-blind, randomized, parallel-group, placebo-controlled, single-dose study comparing the fixed combination of acetaminophen, acetylsalicylic acid, and caffeine with ibuprofen for acute treatment of patients with severe migraine
Περίληψη Χαρακτηριστικών του Προϊόντος: Επισυνάπτεται
Δεν χορηγείται σε παιδιά κάτω των 12 ετών, άτομα με υπερευαισθησία στα συστατικά του ή διασταυρούμενη υπερευαισθησία σε άλλα ΜΣΑΦ, γαστροδωδεκαδακτυλικό έλκος, ιστορικό αιμορραγιών, ηπατική & νεφρική ανεπάρκεια, νεφρολιθίαση, έλλειψη ενζύμου G6PD, υπό ηπαρινοθεραπεία. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ. Χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.